BIODANZA: de dans van het leven

Deze site is niet meer actueel en is vervangen door mijn nieuwe site: WWW.RENEEMARS.NL
daar staat alle informatie uitgebreid en overzichtelijk

Kennismaken met Biodanza:


Een avond heerlijk dansen, in contact komen met jezelf en de ander ontmoeten.

Biodanza is in beweging komen, letterlijk en figuurlijk, op de klanken van Salsa, Jazz, Pop, Klassieke en Afrikaanse muziek.

De dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontdekken. In Biodanza kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt uit om expressie te geven aan wie jij bent. En het nodigt je uit de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Dit is wat Biodanza je biedt in verschillende dansen: ritmisch en energiek, melodisch of verstild.

Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. Voor Biodanza hoef je niet te kunnen dansen, het gaat niet om het aanleren van passen. Het gaat om uitdrukking geven aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam en vooral in je hart.

Biodanza is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, single en getrouwd, met gebrekkige ruggen of gebroken harten, workaholic of huismus.

Praktische info over Biodanza in Utrecht en Culemborg : klik in de kolom rechts

Wanneer je kennis wil maken met Biodanza stuur dan een mail met je telefoonnummer naar info@ontdek-biodanza.nl

Kijk ook op FACEBOOK voor mijn actuele aanbod.
FACEBOOK: ONTDEK-BIODANZA.NL
Stuur me een vriendschapsverzoek als je op de hoogte wilt blijven

of bel 06-49864654.

12 december 2007

Het Systeem van Biodanza


Het Biodanza-systeem:
Biodanza is de dans van het leven. Het is een systeem voor menselijke integratie; een hulpmiddel om een gezond en liefdevol leven te leiden.Voor Biodanza heb je geen goede conditie nodig, en ook geen ervaring met dansen. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen. Het gaat erom uitdrukking te geven aan wat er in je leeft.De muziek waarop gedanst wordt varieert van Zuid- Amerikaans tot Jazz en van Beatles tot klassiek. Bij iedere oefening hoort andere muziek.Je danst afwisselend alleen, met anderen of in de groep. Een belangrijk element binnen Biodanza is de ontmoeting. De dans biedt een prachtige gelegenheid om de ander te ontmoeten; via de ogen, de handen, het hart. Een ontmoeting zonder woorden kan zoveel zeggend zijn. Het kan je raken op zielsniveau.Biodanza werkt ontspannend en bevrijdend.Biodanza helpt je om in je lichaam te komen en het denken even uit te schakelen. Door regelmatig aan Biodanza te doen, verdwijnen spanningsklachten en kun je de voordelen ervaren zoals meer plezier in het leven, liefdevolle relaties, toename van vertouwen, levenslust en creativiteit en afname van stress.

Het Biocentrisch Principe
Rolando Toro Araneda uit Chili heeft Biodanza in de jaren zestig gecreëerd en verder ontwikkeld, gebaseerd op biologische en fysiologische principes. Biodanza is wereldwijd verspreid over meer dan dertig landen en werd in 2000 in Nederland geïntroduceerd.
Biodanza is een methode die werkt volgens het biocentrische principe. Dat betekent dat het leven centraal staat. Biodanza is onlosmakelijk verbonden met het leven. Het is even moeilijk te definiëren als proberen om kunst, liefde of het leven zelf te bepalen. Het is onmogelijk om Biodanza met je verstand te begrijpen. Alleen door het te doen en te ervaren, kunnen we de werkelijke betekenis ervan ervaren.

Vijf lijnen van vivencia
Biodanza werkt met de vijf lijnen van vivencia. Vivencia is volledig aanwezig zijn in het moment. Iedere Biodanzasessie omvat de vijf lijnen van vivencia:
Vitaliteit ~ het leven met energie tegemoet treden.
Seksualiteit ~ ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit.
Creativiteit ~ je creatieve vermogens aanspreken.
Affectiviteit ~ tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde.
Transcendentie ~ uitstijgen boven je ego om een hoger niveau van integratie met de mensheid, de natuur en de kosmos te bereiken.
De Rolando Toro scholen voor Biodanza leiden op in de Biocentrische educatie ontwikkeld door Rolando Toro. De scholen voor Biodanza staan onder toezicht van de International Biocentric Foundation (IBF). De IBF staat er garant voor dat theorie, methode en beoefeningscriteria van het Biodanzasysteem wereldwijd van dezelfde kwaliteit zijn en blijven.