BIODANZA: de dans van het leven

Deze site is niet meer actueel en is vervangen door mijn nieuwe site: WWW.RENEEMARS.NL
daar staat alle informatie uitgebreid en overzichtelijk

Kennismaken met Biodanza:


Een avond heerlijk dansen, in contact komen met jezelf en de ander ontmoeten.

Biodanza is in beweging komen, letterlijk en figuurlijk, op de klanken van Salsa, Jazz, Pop, Klassieke en Afrikaanse muziek.

De dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontdekken. In Biodanza kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt uit om expressie te geven aan wie jij bent. En het nodigt je uit de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Dit is wat Biodanza je biedt in verschillende dansen: ritmisch en energiek, melodisch of verstild.

Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. Voor Biodanza hoef je niet te kunnen dansen, het gaat niet om het aanleren van passen. Het gaat om uitdrukking geven aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam en vooral in je hart.

Biodanza is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, single en getrouwd, met gebrekkige ruggen of gebroken harten, workaholic of huismus.

Praktische info over Biodanza in Utrecht en Culemborg : klik in de kolom rechts

Wanneer je kennis wil maken met Biodanza stuur dan een mail met je telefoonnummer naar info@ontdek-biodanza.nl

Kijk ook op FACEBOOK voor mijn actuele aanbod.
FACEBOOK: ONTDEK-BIODANZA.NL
Stuur me een vriendschapsverzoek als je op de hoogte wilt blijven

of bel 06-49864654.

19 augustus 2013

JAARGROEP BIODANZA 2016 - 2017:

Verdiepende Biodanza jaargroep:
Dans de weg van jouw verlangen
met Renée Mars
“Wie de weg van het verlangen durft te volgen,leeft zijn levensvuur en ervaart daarin zijn zingeving”Piet Weisfelt

Verlangens heb je nodig om je leven richting te geven.
Er zijn tijdelijke wensen, die als ze ingewilligd worden blijdschap brengen.
En je hebt verlangens die bewust of onbewust richting geven aan je levenspad,
die een bron van wijsheid zijn. Vervulling van deze verlangens geeft geluk.
In deze jaargroep dans je met jouw verlangens. Je gaat ze nader verkennen, diepere lagen erin ontdekken en zo kunnen jouw verlangens je in contact brengen met jouw bestemming.

Een jaar lang met een vaste groep ervaren mensen dansen biedt een prachtige gelegenheid om uiting te geven aan wie jij wezenlijk bent. En om in jouw unieke zijn gekend en erkend te worden.
In indivi­duele en collectieve dansen maak je contact met jouw essentie en van daaruit dans je met jouw diepste verlangens. Door je in de dans te verbinden met jouw verlangen zet je het universum als het ware in beweging en geef je jouw leven nieuwe kleur.

De invulling van de jaargroep baseer ik op de inventarisatie van verlangens in de eerste workshop en op de ontwikkelingen door het jaar heen. Zo ontstaat een programma op maat.

De levenslust, het levensvuur wordt aangewakkerd door de wind van het verlangen  Piet Weisfelt

Voor:                mensen met Biodanza ervaring (uitgangspunt is een jaar Biodanza, neem contact op als je graag mee wil doen en twijfelt of jouw ervaring voldoende is).
Waar:                 Utrecht, in het centrum, gratis parkeren is mogelijk
Wanneer:         9 zondagen van 11.00 – 17.30 uur
VANAF 11 SEPTEMBER START DE NIEUWE JAARGROEP
     11 sept.–9 okt.–13 nov. 2016 (data in 2017 worden zsm bekend gemaakt)

 

Kosten:            Voor 9 dagen betaal je  € 585,-, dwz 65,- Euro per dag
Vroegboekkorting:
je betaalt 540,- Euro als je je vóór 20 juni aanmeldt èn betaalt
Het bedrag kan eventueel in 2 termijnen betaald worden.
Door:                Renée Mars: ik heb ruime ervaring (9 jaar) als Biodanzadocent. Daarnaast heb ik een therapiepraktijk www.stroomopwaarts.nu voor individuele begeleiding. Sinds 2 jaar ben ik ook werkzaam als Stembevrijder. Mijn Biodanzaspecialisaties zijn: Dansen met de 4 elementen, de Boom van Verlangen, Biodanza in Organisaties, Biodanza en stem, Kinderbiodanza en de Minotaurus (dansen met je angsten). Ik ben een IBF erkend Biodanza docent.
Informatie en opgave:
Renée Mars : www.ontdek-biodanza.nl  e-mail: info@ontdek-biodanza.nl tel: 06-49864654

Reacties nav de Jaargroepen van  2013 -2014  &  2014 - 2015

“Dansend met mijn verlangens en mijn levensthema’s, werd ik iedere keer weer geraakt in de diepste lagen van mijn zijn”.

“De jaartraining heb ik ervaren als een maattraining. Al onze verlangens zijn aan bod gekomen. En dat is klasse. Jouw keuze van muziek en de oefeningen waren uitgekozen om ons uit te nodigen in beweging te komen, daarin is jouw keuze zorgvuldig geweest Renée. Dit is voelbaar”.
“Biodanza is meer dan een lesje of een bijeenkomst. Biodanza is een ontmoeting met het leven. De intensieve reeks van een jaartraining maakt dat zichtbaar. De opeen­volging van dans­dagen, de ervaring van continuïteit, de contacten met mijn medereizigers, maken de jaartraining een feest van herkenning en inspiratie. Vertrouwen is daarbij een belang­rijke drager, de jaartraining ervaar ik als een continue stroom van warmte en liefde.”


 “Voor mij heeft dit jaar, en de jaartraining in het bijzonder, een grote bijdrage geleverd om het leven te leven met al zijn hoogtepunten en ongemakken. En vooral dit laatste, onderga ik met steeds minder stress, met meer acceptatie”.

 “Ik heb liefde en wijsheid ervaren. Ik leef intenser, beweeg bewuster, maak directer contact, ben me bewuster van keuzes maken (wat het niet altijd makke­lijker maakt, maar daar gaat het niet om).
“De jaargroep is een ondersteuning geweest van mijn proces in dit voor mij heftige jaar. Een ondersteuning en een warme bedding waarin ik alles wat in mij leefde goed kon en durfde voelen. In de dans komt alles naar boven wat er op dat moment in mij is, puur en zonder censuur. Verhelderend, meestal duidelijk en soms ook confronterend. Naast het feit dat de dans mij laat zien en voelen wat er is, geeft het mijn proces ook elke keer weer een impuls, er worden dingen aangeraakt en er komt beweging en dat is essentieel”.

Ik boor lichtheid aan in mezelf en een nieuwe bron van zelfvertrouwen. Ik vind de jaartraining een verrijking”.
“Door de steun, liefde en warmte, die duidelijk in de groep te voelen is, heb ik elke keer weer de moed gevat om mijn proces aan te gaan, ik werd immers altijd weer opgevangen als ik viel, letterlijk en figuurlijk! Het was voor mij een enorm veilige omgeving waarin alles er mocht zijn, heel fijn, bijzonder en zeer waardevol!”

“Het thema verlangen is een sterk thema, het ligt op zielsniveau en gaat voorbij de wil. Door in deze jaargroep te stappen was ik er een jaar bewust mee bezig, iets wat ik anders niet zou doen. Ik ben dichter bij mijn werkelijke verlangens gekomen en zij zijn duidelijker geworden in de loop van het jaar. Door met maatjes af te spreken was ik nog meer bezig met het thema verlangen. Mijn maatjes hebben dan ook een grote bijdrage gehad in mijn proces, echt heel fijn en heel waardevol. Dit alles heeft mijn proces enorm ondersteund en ook wel versneld denk ik”.

“Ik heb afgelopen jaar een mooie groei doorgemaakt. Het resultaat is dat ik meer liefde voor mezelf heb gekregen en oude spanningen die ik in mijn lichaam voelde los kon laten”.

“Ik kan de jaargroep aanbevelen aan iedereen die verdieping wil in zijn leven, op welk vlak dan ook. Dansen met verlangen brengt je dichter bij jezelf en door er een jaar lang intensief mee bezig te zijn worden je verlangens steeds duidelijker en sterker en kan je het steeds beter in de wereld zetten, wat in ieder geval leidt tot verduidelijking van wie je bent en een boost geeft aan je proces, is mijn ervaring”.

“Voor mij was het top! Je bent zo authentiek Renée en je biedt zoveel veiligheid, twee dingen die voor mij heel belangrijk zijn en die waren er”.