BIODANZA: de dans van het leven

Deze site is niet meer actueel en is vervangen door mijn nieuwe site: WWW.RENEEMARS.NL
daar staat alle informatie uitgebreid en overzichtelijk

Kennismaken met Biodanza:


Een avond heerlijk dansen, in contact komen met jezelf en de ander ontmoeten.

Biodanza is in beweging komen, letterlijk en figuurlijk, op de klanken van Salsa, Jazz, Pop, Klassieke en Afrikaanse muziek.

De dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontdekken. In Biodanza kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt uit om expressie te geven aan wie jij bent. En het nodigt je uit de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Dit is wat Biodanza je biedt in verschillende dansen: ritmisch en energiek, melodisch of verstild.

Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. Voor Biodanza hoef je niet te kunnen dansen, het gaat niet om het aanleren van passen. Het gaat om uitdrukking geven aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam en vooral in je hart.

Biodanza is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, single en getrouwd, met gebrekkige ruggen of gebroken harten, workaholic of huismus.

Praktische info over Biodanza in Utrecht en Culemborg : klik in de kolom rechts

Wanneer je kennis wil maken met Biodanza stuur dan een mail met je telefoonnummer naar info@ontdek-biodanza.nl

Kijk ook op FACEBOOK voor mijn actuele aanbod.
FACEBOOK: ONTDEK-BIODANZA.NL
Stuur me een vriendschapsverzoek als je op de hoogte wilt blijven

of bel 06-49864654.

3 december 2016

Verdiepingscursus Biodanza op 5 zondagen met Renée Mars

Laten we met liefde dansen
Verdiepingscursus Biodanza met Renée Mars
5 zondagen: 15 jan.– 12 febr.– 12 mrt.- 9 apr.– 14 mei 2017

“Hoe ik ook mijn best doe Liefde te verwoorden ik ben sprakeloos als ik haar ervaar”      Rumi

In deze verdiepende Biodanza cursus gaan we dansen met het thema liefdevol leven.
We dansen met de liefde voor onszelf, waar het natuurlijk allemaal mee begint, maar wat niet altijd eenvoudig is om te ervaren. Vaak hebben we in de loop van ons leven allerlei overtuigingen gecreëerd die ons hierin belemmeren. We zijn bijvoorbeeld bang niet goed genoeg te zijn, we denken dat we gewaardeerd worden als we ‘lief’ zijn, we hebben een sterke innerlijke criticus ontwikkeld, we voelen ons onzeker……. Er zijn zoveel inperkende overtuigingen die ons weerhouden om onszelf en het leven voluit te leven en lief te hebben.
Onze werkelijke waarde hangt niet samen met wat we doen of bereikt hebben. Het is een misverstand te denken dat in ‘perfect zijn’ of resultaat onze waarde schuilt. We zijn waardevol om wie we zijn; een uniek mens, zowel wonder als kneus.
En daarover gaat het ook als je in liefdevolle verbinding met de ander wil zijn. Om jezelf in te brengen precies zoals je bent, zonder je best te doen. We zijn groots & kwetsbaar, moedig & bang, open & gesloten, behoeftig & liefdevol…..
Als je in relatie met een ander aanwezig kunt zijn dan kan er werkelijk contact ontstaan. Dat gaat niet over lief doen, ook een grens aangeven kan getuigen van werkelijk contact. Liefdevol verbinden gaat over jezelf inbrengen in de relatie en daar is soms moed voor nodig want werkelijk zichtbaar worden is spannend maar ook zo waardevol en vervullend.
In verbinding kunnen we opnieuw ontdekken dat we van waarde zijn; voor onszelf èn voor de ander. Want juist in contact leren we onszelf opnieuw kennen èn liefhebben. En hoe liever we onszelf zijn des te liefdevoller we ook voor elkaar kunnen zijn en dat maakt de wereld een beetje mooier.
Biodanza biedt veel mogelijkheid om je te verbinden; met jezelf, je gevoel, je overtuigingen. En met de ander; het biedt kansen om nieuwe stappen te zetten, jezelf opnieuw te ontdekken in relatie. En je kunt je deel weten van het grotere geheel: je bent de golf èn de zee.
Renée Mars:
Ik ben zo’n 10 jaar werkzaam als Biodanzadocent en ontdek steeds meer mogelijkheden die de dans ons biedt om te groeien. Ik zie er naar uit om me 5 maanden te verdiepen in ‘liefdevol leven’ en dat met jullie te delen.
Het leven is voor mij een grote leerschool, en niet alleen dankzij de studies die ik gevolgd heb: Theaterschool, opleiding Lichaamsgericht therapeut, Biodanzadocent & Stembevrijder.  Het is vooral het leven zelf waar ik van leer. Het zijn regelmatig de lastige situaties en uitdagingen die me doen inzien dat de weg naar binnen èn liefdevolle verbinding me dichter brengen bij wie ik wezenlijk ben. Mezelf zo wezenlijk ervaren geeft vertrouwen, maakt me gelukkig en het leven waardevol.  Biodanza heeft me hierin veel gegeven, het nodigt me keer op keer uit om aanwezig te zijn, in mezelf èn in verbinding.

‘Laat je je hoofd hart en ziel dansen op de stroom van het leven’

Praktisch:
Wanneer:    5 zondagen: 15 jan.– 12 febr.– 12 mrt.- 9 apr.– 14 mei 2017
aanvang 11.00 uur (binnenlopen vanaf 10.30 uur) – 18.00 uur
Waar:         Utrecht stad  
Een mooie ruimte in de Montessorischool aan het Schoolplein 6
Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht CS per bus is het ca. 5 minuten en lopend ca. 15 min.  Uitstappen bij halte Stadsschouwburg, rechtdoor lopen naar de Nachtegaalstraat en dan 1e straat rechts. Na 150 m. links zie je de school liggen. Ingang op het schoolplein vlak bij het toegangshek.
Ook is het gratis parkeren op zondag.
Bijdrage:    275,-  Euro voor de hele reeks
Opgave:     info@ontdek-biodanza.nl   
Meer informatie:    www.ontdek-biodanza.nl     of      06-49864654